МБАЛ ТРИМОНЦИУМ

МБАЛ ТРИМОНЦИУМ

бул. Цар Борис ІІІ Обединител 126
Пловдив,
България
24.7517525000001
42.1404273
1 UserLikes
Име: МБАЛ ТРИМОНЦИУМ
Адрес: Пловдив, бул. Цар Борис ІІІ Обединител 126
Телефони: text to image
Уеб сайт: http://mbaltrimontium.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Болници
Дейност:

Болница и медицински център

Ключови думи: мбал тримонциум, болница пловдив, болница, медицински център, медицински центрове

За нас

Медицински център Тримонциум ООД е основан на 24.02.1999г. и е регистриран по Закона за Лечебните Заведения от същата година като лечебно заведение за доболнична помощ с предмет на дейност: профилактика, диагностика, лечение, наблюдение и рехабилитация на болни и лица с телесни увреждания, малки и средни оперативни интервенции, извършвани в операционен блок със стационар до 10 легла, включително за краткосрочно пролежаване.


В първоначалната дейност на Медицински център Тримонциум бяха заложени като основни оперативни дейности лазертерапия на очното дъно за лечение на диабетна ретинопатия и други заболявания на окото (извършвано в амбулаторни условия) и артроскопия на колянна става (извършвана в операционна зала), осъществявани основно от лекари специалисти с дългогодишен стаж и солидна професионална репутация.


За извършването на тази и друга оперативна дейност бе предварително закупена последно поколение специализирана апаратура на водещи световни фирми (Алкон – САЩ, Ескулап и Щорц - Германия). Извършен бе основен ремонт, оборудвана и обзаведена бе сградата на ул. Крали Марко № 17, Пловдив, където и днес функционира част от медицинския център.


С развитието на оперативната дейност в следващите няколко месеца и огромния потенциал в развитието на очна хирургия и по-специално - отстраняване на катаракта (старческо перде) с имплантация на изкуствена вътреочна, бе осигурена съвременна  техника за извършването на такива операции. Подписан бе тригодишен договор с представителството на фирма Алкон в България, благодарение на който на Медицински център Тримонциум бе предоставена последен модел медицинска апаратура, инструменти и техника в пълна окомплектовка за извършването на посочените операции по най-съвременната методика.


Така врамките на една година от започването на дейността му, в Медицински център Тримонциум започнаха да се се извършват голям брой малки и средни операции по микроинвазивни, щадящи пациента методи при условията на краткосрочно пролежаване в областите: обща хирургия, очни болести, ортопедия и травматология, УНГ, гинекология, пластична и естетична хирургия.


От Май 2003г. Медицински център Тримонциум е договорен партньор на РЗОК.


В момента по договор с РЗОК се работи в следните специалности:
• Очни болести
• Ортопедия и травматология
• Обща и детска хирургия
• Ушно Носно Гърлени Болести
• Ревматология
• Неврология
• Рентген
• Лаборатория по обща и клинична Патология
• Клинична Лаборатория
• Стоматология


Извън договор с РЗОК работят Акушеро-гинекологичен кабинет и Пластичен хирург.

 

Открийте ни в Google+