ДСБ ЗА ДПЛ НА БЕЛОДРОБНИ БОЛЕСТИ ТРЯВНА

ДСБ ЗА ДПЛ НА БЕЛОДРОБНИ БОЛЕСТИ ТРЯВНА

ул. Бреза 49
Трявна,
България
25.4927178
42.8673171
UserLikes
Име: ДСБ ЗА ДПЛ НА БЕЛОДРОБНИ БОЛЕСТИ ТРЯВНА
Адрес: Трявна, ул. Бреза 49
Телефони: text to imagetext to image
Уеб сайт: http://www.belodrobnadetska.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Болници
Дейност:

Детска специализирана белодробна болница

Ключови думи: болница, болници, профилакториум, туберкулоза, хронични белодробни заболявания

За нас

Детската специализирана болница за белодробни заболявания Царица Йоанна в гр. Трявна е единственото в страната лечебно заведение за долекуване и продължително лечение на белодробни болести при децата.


Разположена е в подножието на Стара планина, на южен склон в предбалканско възвишение в гр. Трявна. Мястото е избрано след специално климатологично проучване. Местоположението е слънчево, без мъгли и влага, с чист планински въздух, богат на фитонциди и други лечебни фактори – продукти на боровите гори наоколо. Този климат и останалите природни дадености се отразяват изключително благоприятно при лечението и възстановяването от прекарани белодробни заболявания. Особено добро е повлияването на болните с бронхиална астма и хронични бронхити, поради изключително чистия въздух и нищожната концентрация на обичайните алергични агенти и липсата на атмосферни замърсители.


Болницата осъществява консервативно лечение на белодробни заболявания само при деца.
Структура


Диагностично - консултативен блок
В него се провеждат както първите прегледи на постъпващи или амбулаторни пациенти, така и необходимите изследвания. Към същия блок е и отделението за физикална и рехабилитационна медицина без легла, обновено архитектурно и оборудвано със съвременна техника през 2010 г. В болницата се провеждат всички необходими за лечение на белодробни заболявания физиопроцедури, но също и такива, свързани с лечението на други заболявания, т. е., физиотерапия и рехабилитация може да се извършва и на деца с церебрална парализа или генетични заболявания.
Стационарен блок: Съществуват три стационарни отделения - две пулмологични и едно фтизиатрично, общо със 155 легла средногодишно. Битовите условия са отлични, като повечето стаи са самостоятелни с отделен санитарен възел.
 
* Лекарите притежават много добър опит в лечението на белодробни заболявания.
* Приемат се деца от 6 месеца до 18 навършени години. Необходимо е малките деца да бъдат с придружители.
* Лечението на лица необхванати от българската здравноосигурителна система се извършва срещу заплащане.


ОБОБЩЕНИЕ:
Заболявания, лекувани в болницата:
* бронхиална астма,
* рецидивиращ и протрахиран бронхит,
* хроничен бронхит;
* муковисцидоза и други вродени заболявания на дихателната система.


Болести на опорно-двигателния апарат, придружени от белодробни заболявания.
Цената за здравно неосигурени в България пациенти за лекуваните белодробни заболявания е 54.60 лв. на леглоден. В тази цена, освен лечението и физиопроцедурите, са включени рутинни клинико-лабораторни, микробиологични и функционални изследвания. Рентгеновите снимки и тестуванията се заплащат отделно.


Цени на стаите за придружители
За Трето фтизиатрично отделение – общите стаи остават безплатни.
*  За стая № 5 цената се запазва – 5.00 лв.
* За Първо и Второ пулмологични отделения:
* Легло за придружител в индивидуални стаи без собствен санитарен възел – 8 лв.
* Легло за придружител в стая със собствен санитарен възел – 19 лв., като за ползване на телевизор се заплаща допълнително по 2 лв. на ден.
* Легло за придружител в стая в апартамент със санитарен възел – 15.50 лв., като за ползване на телевизор се заплаща допълнително по 2 лв. на ден.
Заплащането на услугата става в деня на постъпване в лечебното заведение, а за постъпилите в почивните дни – на първия работен ден. Освобождават се от такса за пребиваване в индивидуални стаи придружители, които са служители на „ДСБДПЛББ – Царица Йоанна” ЕООД, гр. Трявна, както и лекари и специалисти по здравни грижи от цялата страна.


З А Б Р А Н Я В А М:
Настаняването на повече от три лица в индивидуална стая и повече от един придружител за едно дете. В случай, че по собствено желание в стая с две легла бъдат настанени двама родители, във връзка с инвалидност или бременност на майката, вторият родител заплаща 50 % от стойността на обявената цена на легло за придружител.





 

Открийте ни в Google+