text to image
ул. Димитър Благоев 62
Тетевен,
България
24.2598482
42.9197761
UserLikes
Име: МБАЛ ТЕТЕВЕН Д-Р АНГЕЛ ПЕШЕВ
Адрес: Тетевен, ул. Димитър Благоев 62
Телефони: text to image
E-mail: text to image
Отрасъл: Болници
Дейност:

Болнична, лечебна и диагностична помощ

Ключови думи: лечение, болнично лечение, тетевен, болница в тетевен, лечение в тетевен
  • catalog.bg
  • МБАЛ ТЕТЕВЕН Д-Р АНГЕЛ ПЕШЕВ

За нас

От 23.08.2000 г. общинската болница в Тетевен е преобразувана в търговско дружество и става Многопрофилна болница за активно лечение. 
На 30.09.2004 г. Общински съвет гр. Тетевен взема решение болницата да се преименува на МБАЛ – Тетевен – Д-р Ангел Пешев ЕООД и да носи името на един от бившите главните лекари, допринесъл значително за нейното развитие.


През последните години е закупена нова медицинска апаратура с оглед осъществяване на качествена диагностична и лечебна медицинска дейност: компютърен томограф, ехокардиограф, лапароскопска апаратура, електро-миограф, доплеров сонограф, електроенцефалограф, мобилни рентгенови апарати и др.
Подновена е основно медицинската апаратура в клиничната лаборатория. Частично е обновен автопаркът на болницата. 


От 2004 г. в МБАЛ – Тетевен – Д-р А. Пешев ЕООД функционира единна информацион-на система с модули: Кодиране и статистика, Калкулация, Аптека, Мулти лаб. Реконструирана е и модерно обзаведена болничната аптека. 
Приоритет на ръководството е повишаване на квалификацията на персонала и привличане на кадри с тесни специалности.


През 2006 г. със собствени средства е санирана сградата на детско отделение, като е направен основен ремонт на покрива, топлоизолация и подмяна на дограмата. 
На І-вия етаж на сградата с лично дарение от семейството на Д-р Винченцо Манерба – Италия се построява параклиса Свети Пантелеймон, който е осветен на 24.05.1997 г. 
МБАЛ – Тетевен – Д-р А. Пешев ЕООД кандидатства за финансиране по няколко проекта. Предстои преместване на отделението за белодробни болести в основния корпус на сградата, за което е осигурено финансиране от Японското правителство и в настоящия момент проектът е в ход.


Следваща стъпка ще бъде преместването на вътрешно и кардиологично отделение в сградата на бившата поликлиника. 
С осъществяването на тези проекти ще се създадат условия за подобряване на битовите условия на пациентите и възможност за по-добра комуникация между отделните звена на болницата.


През последните години в синхрон с националната здравна политика броят на леглата в болницата е редуциран. 
През юбилейната 2006 г. МБАЛ – Тетевен – Д-р Ангел Пешев ЕООД разполага със 104 легла. Комплексните грижи се осъществяват от екип лекари и медицински специалисти /мед. сестри, акушерки, лаборанти/.

Сподели във Facebook



 
Открийте ни в Google+