Сподели във Facebook


ул. Васил Левски 66
Харманли,
България
25.9025865
41.9304124
UserLikes
Име: МБАЛ ХАРМАНЛИ
Адрес: Харманли, ул. Васил Левски 66
Телефони: text to image
Факс: text to image
E-mail: text to image
Отрасъл: Болници
Дейност:

Многопрофилна болница за активно лечение - Харманли

Ключови думи: многопрофилна болница харманли, болница харманли, здравни услуги харманли, диагностика, лечение

За нас

МБАЛ ХАРМАНЛИ

Една от най - старите болници в нашата страна с едновековна история е и Xарманлийската. Възникнала в годините след Освобождението и Съединението, нейната вековна диря дава своя отпечатък върху здравното и социалното благополучие  на населението от нашия край. МБАЛ - Харманли ЕООД обслужва населението на три общини: Харманли, Симеоновград, Маджарово. Намира се на 40 км. от Областния център и се явява помощно-консултативно звено за по-отдалечените болници на областта.


Не без значение е международния път Е - 80, който преминава през региона ни. Натовареният трафик на движението по него е свързан с повишеното ниво на травматизма от пътно-транспортни произшествия в региона обслужван от МБАЛ - Харманли.


Мисията на МБАЛ - Харманли е оказване на здравни услуги и лечебна помощ за повишаване качеството на живот, удължаване на трудоспособната активна възраст на населението и повишаване на раждаемостта.


МБАЛ - ХАРМАНЛИ ЕООД е лечебно заведение за болнична помощ, в което лекари, специалисти  по здравни грижи и помощен персонал предоставят своевременна, качествена, достъпна и специализирана  медицинска помощ на нуждаещи се. МБАЛ - Харманли ЕООД заема важно място в системата на здравеопазването в Област Хасково. В болницата работят 42-ма лекари, 79 медицински сестри, акушерки, лаборанти и 56 души друг персонал.


Дейността на МБАЛ се осъществява според правилата за добра медицинска практика и с

МБАЛ ХАРМАНЛИ
тандартите за лечение при спазване на професионалната тайна и правата на пациента.


Има сключен договор с НЗОК за 81 клинични пътеки.


МБАЛ - Харманли ЕООД осъществява следните дейности: диагностика и лечение на остри заболявания, травми, изострени хронични болестни състояния, изискващи оперативно лечение в болнични условия по следните направления: вътрешни болести, детски болести, акушерство и гинекология, хирургия, неврология, анестезиология и интензивно лечение, физикална терапия и рехабилитация, лабораторна, ехографска и рентгенова диагностика, активно издирване, диагностициране, лечение и периодично наблюдение на болни с туберкулоза и хронични неспецифични белодробни заболявания, родилна помощ, диагностика и консултация поискани от лекар от друго лечебно заведение.


Структурата на МБАЛ - Харманли ЕООД включва четири функционално обособени блока:
1. Консултативно- диагностичен
2. Стационарен блок
3. Болнична аптека
4. Административно - стопански блок


Болницата е достъпна за всички пациенти, които желаят да се обърнат към нея. Високо квалифицирани специалисти осигуряват прецизна диагностика и лечение. Основните задачи, които стоят пред лечебното ни заведение, свързани с постигането на поставените цели са - оказване на своевременна, висококвалифицирана, ефективна диагностична, лечебна и родилна болнична помощ на нуждаещите се пациенти и високо качество на здравните грижи.

 
Открийте ни в Google+