ж.к. Разсадника, ул. Христо Благоев 25-31
София,
България
23.2871289
42.7003206
UserLikes
Име: СПЕЦИАЛИЗИРАНА АКУШЕРО-ГИНЕКОЛОГИЧНА БОЛНИЦА Д-Р ЩЕРЕВ
Адрес: София, ж.к. Разсадника, ул. Христо Благоев 25-31
Телефони: text to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.ivf-bg.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Болници
Дейност:

Специализирана аккушеро-гинекологична болница

Ключови думи: клиника, болница, инвитро, аг болници, богат опит
  • catalog.bg
  • СПЕЦИАЛИЗИРАНА АКУШЕРО-ГИНЕКОЛОГИЧНА БОЛНИЦА Д-Р ЩЕРЕВ

Сподели във Facebook




АРТ


В нашата клиника се стараем да прилагаме подход на лечение, при който клиентът е в центъра на лечението – т.нар. пациент – ориентиран подход. Затова в екипа на лекарите и ембриолозите, осъществяващи лечението и съдействащи за изпълнение на съответните процедурите е включен и специалист, който подпомага пациентите в преживяване на трудните моменти по време на лечението. Това е специалист психолог и психотерапевт, който не лекува психични заболявания, а консултира и подпомага психично здрави хора по време на лечението.

Асистираните репродуктивни технологии (АРТ) се използват за лечение на безплодие. Те включват съвкупност от различни техники, като вътрематочна инсеминация, ин витро оплождане, ИКСИ, TESE, PESA, ембриотрансфер на оплодените яйцеклетки в маточната кухина, замразяване на яйцеклетки и сперматозоиди или ембриони.
В АГ Болница Д-р Щерев се използват и редица нови за България методи като например ко-култивиране, PBMC, FISH и др.


Вътрематочната инсеминация представлява поставяне на обработени сперматозоиди в маточната кухина с помощта на специален катетър.

Ин витро оплождането е метод, при който в лабораторни условия яйцеклетките на жената се събират със сперматозоиди на нейния партньор, за да се оплодят. Получените ембриони се прехвърлят в матката на съпругата или се замразяват (криопрезервация).
Методът ИКСИ (ин витро оплождане с интрацитоплазматично инжектиране на сперматозоид) е подобен на метода ин витро, но при него в яйцеклетката се инжектира сперматозоид с помощта на специална техника.

• IVF се извършва при наличие на показания и липса на контраиндикации съгласно наредба 28, регулирана от агенция по трансплантация, към Министерството на Здравеопазването.


Криопрезервацията представлява съхранение на клетки или тъкани при ниска температура.
Съхранение на сперматозоиди, яйцеклетки и ембриони е неразделна част от АРТ, като приложението им се увеличава постоянно. В някои случаи то е препоръчително, докато в други е с ключово значение за резултата от АРТ.


При отглеждането на ембрионите извън организма на жената се използват специални хранителни среди, които осигуряват необходимите вещества за развитието им. При някои жени ембрионите са по-чувствителни и тези вещества не са достатъчни. В резултат на това се получават ембриони с недобро качество или не се достига до бременност въпреки отглеждането на добри ембриони.
При тези случаи ние в САГБАЛ Д-р Щерев, прилагаме ко-култивиране на ембрионите заедно с клетки от лигавицата на матката на жената (ендометриални клетки). При естествени условия ембрионът в организма на жената постоянно е в контакт с различни видове клетки. При ко-култивирането поради взаимодействието между развиващия се ембрион и клетките от матката, като и поради отделянето от клетките на вещества, които са полезни за ембрионите, се получават ембриони с по-добро качество и с по-голям шанс за имплантиране. При жени с няколко неуспешни опита използването на този метод увеличава шансовете за успех.

От 2010 година АГ болница Д-р Щерев разполага със специализирана апаратура и софтуер за прилагане на метода MACS (magnetic-activated cell sorting).
Една от основните причини за неуспех при прилагане на АРТ процедурите са т.нар апоптични сперматозоиди – сперматозоиди с намалена оплодителна способност. За да се увеличат шансовете за успеваемост при ин витро и ИКСИ процедури, както и при вътрематочна инсеминация, АГ болница Д-р Щерев въведе метода MACS. Той представлява изолиране на сперматозоидите с ниска оплодителна способност и подбор на такива с високи шансове за оплождане.
 
Открийте ни в Google+