ДСБ ЗА ДПЛ НА БЕЛОДРОБНИ БОЛЕСТИ ТРЯВНА

ДСБ ЗА ДПЛ НА БЕЛОДРОБНИ БОЛЕСТИ ТРЯВНА

ул. Бреза 49
Трявна,
България
25.4927178
42.8673171
UserLikes
Име: ДСБ ЗА ДПЛ НА БЕЛОДРОБНИ БОЛЕСТИ ТРЯВНА
Адрес: Трявна, ул. Бреза 49
Телефони: text to imagetext to image
Уеб сайт: http://www.belodrobnadetska.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Болници
Дейност:

Детска специализирана белодробна болница

Ключови думи: болница, болници, профилакториум, туберкулоза, хронични белодробни заболявания
  • Регламента за прием в болниците

    Уведомяваме ви за регламента за прием в болниците за долекуване, към които спада и Детската белодробна болница в Трявна.
    Децата трябва да са прегледани и насочени за лечение от един от следните видове специалисти:
    педиатър, детски пулмолог или пулмолог за възрастни, алерголог.
    Бланка № 7 за постъпване в болницата (същият документ, както и досега), трябва да бъде издадена от същия специалист, а не от личния лекар.
    Личният лекар може да издаде такова направление само ако преди това детето е било в болница и в епикризата има препоръка за постъпване в болница за долекуване. Тази препоръка, а с нея и правото на личния лекар да издаде бланка № 7, е валидна до три месеца след изписването от болницата за активно лечение. Също до три месеца след консултация със специалист, дал препоръка за долекуване в болница, личният лекар има право да издаде направление за хоспитализация, като към него приложи амбулаторен лист за консултация и етапна епикриза издадени от консултиращия специалист с вписаната препоръка за продължително лечение в болницата.

    При постъпване при нас трябва да се носят:

    1. Направление за хоспитализация – бланка № 7, издадена от специалист.
    2. Етапна епикриза от същия специалист, или епикриза от болница за активно лечение с вписана препоръка за долекуване и продължително лечение и направление за хоспитализация, което в този случай може да се издаде от личния лекар.
    Насочването от личния лекар към специалист – педиатър или към детски пулмолог става със специално направление за което Здравната каса не е наложила ограничения. Можете да го поискате без притеснения.
    Пулмолозите за възрастни, които работят в кабинети към бившите белодробни диспансери, не изискват направления, но тези в ДКЦ, МЦ и на самостоятелна практика работят само с такива, които имат лимит.
    Тъй като във всеки град, дори и в най-малкия, има специалисти – педиатри, тези нови правила няма да ви затруднят.
    Направление, издадено от общопрактикуващ лекар, на пациент без предхождаща консултация от специалист с препоръка за долекуване, или такава, вписана в епикриза от МБАЛ, не се приема. Най-настоятелно молим общопрактикуващите лекари да не издават направления, в които са вписали своята практика като специализиран кабинет, тъй като притежаването на специалност от ОПЛ не му дава право да издава еднолично направления. Ако такъв пациент попадне в болницата и при проверка се установи невярна информация за изпращащия специалист, болницата заплаща лечението на пациента от своя бюджет.
    Молим специалността на изпращащия лекар изрично да бъде вписана в направлението, което както и етапната епикриза, да бъде подпечатано с печат, отразяващ специалността и кръгъл печат на лечебното заведение.
    Ако срещнете неразбиране или грубо отношение от наши служители или от колеги в лечебната мрежа, можете да се обръщате към нас на следните адреси:

    5350 гр. Трявна, ул. „Бреза” № 49, „ДСБДПЛББ – Царица Йоанна” ЕООД
    e-mail: pulmo_tryavna@abv.bg
    За допълнителни въпроси се обаждайте на телефони 0677 62021 или 0893626123 от 8 до 15
    ч. на Елка Иванова.

    Съществува ограничение за повторен прием със същата диагноза на едно и също лице – да има 180 дни между двете приемания в болницата.

    От Детска болница „Царица Йоанна”, гр. Трявна

    За детски пулмолог се иска направление от личен лекар, което, както и направлението за педиатър-специалист, не е под лимит на Здравната каса и личният лекар няма право да го откаже.
    За Тубдиспансера изобщо не се искат направления, важното е лицето да е с адресна регистрация в същата област.
    Това напълно би Ви удовлетворило и не би създало никакви притеснения на личния лекар.





 

Открийте ни в Google+